lördag 27 april 2013

Hitta Rutiner

Idag är första gången vi inte har något annat än Jonathan att tänka på, inga möten, inga jobbiga samtal.
Nu ska vi försöka få lite rutiner i det hela, Kuratorn sa att det bästa vi kan göra är att få lite rutiner och hålltider på vad vi gör på dagarna.

Allt på Neo är uppdelat i  tretimmarscykler, matning var tredje timma, blöjbyte var tredje timma ska han ha medicin är det då med. däremellan vill han bli så lite störd som möjligt.

När vi sitter med honom är det att föredra att vi gör det i tre timma emellan två matningar, vändningar och blöjbyten.

förmiddagarna går dom rond, så innan 11 är det knappt idé att vara där.
ett matas han, så då är det lämpligt att börja ett sittpass och mata honom i knät.

kl 4 är det dags igen, då kan vi antingen bara byta på honom och sitta kvar, eller försöka gå iväg och få lite mat och fixa lite och sen sitta med honom igen vid sju. Däremellan ska jag på något sätt helst hinna pumpa var tredje timma puh. vem trodde att det skulle vara stressigt att bara ha ett barn att tänka på ;)

I dessa tretimmarscykler ska vi försöka hitta ett sätt som känns bra för oss i längden, där vi känner att vi ger Jonathan det han behöver, men också att vi själva får det vi behöver så att vi orkar med detta under en lång period.

vi kommer att bli väldigt osociala, då vi troligtvis kommer att sitta till tio på kvällarna och sköta allt med mat och handling och sånt på förmiddagarna. Men vi vet vilka våra vänner är och att de definitivt finns där för oss efter NEO-bubblan, när vi har ett mer normalt liv igen.

Längtar så tills den dagen har vuxit sig stor nog att följa med oss hem. När han inte behöver hjälp med andningen alls och när han kan få ha sin mamma och pappa hos sig dygnet runt.


2 kommentarer:

  1. Jösses! Du har rätt, det där lät lite småkrångligt :)
    Ropa om det är något ni behöver hjälp med bara, komma med en matkasse, köra lite tvätt, hämta paket, vad som helst. Vi fixar! Stor kram till er alla tre! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!!!
      ska precis ringa mamma och be om mat och tvättleverans :)
      men det kan ju vara bra att de kan få hjälp att köra från dalsjöfors ibland :)
      Tänkte åka til dalsjöfors ikväll, men insåg att det blev för stressigt...

      Radera