lördag 27 april 2013

29+1

Vi börjar luska ut hur vi ska göra saker nu, vi sitter 1,5h var mellan 13-16, sen byter vi blöja och matar till ca 16.30.
Vid 19 börjar rutinen om och vi åker hem lite efter tio. Nu ska vi försöka få in våra egna mattider, tydligen behöver man en massa mat och vatten när man ammar (pumpar) :)

Jonathan kommer snart få en säng istället för kuvös, som senast nästa vecka när kuvösen ska bytas.

Han äter så bra, får 14ml/3h nu och han smälter allt, snart kan de helt ta bort den intravenösa näringen han får :)

Just nu sitter nick med honom och det enda jag älskar mer än att se honom gosa in sig hos pappa är att ha honom på mitt egna bröst :)

Mamma och pappa kom ner med kläder och mat idag, vi hade tänkt att åka till dalsjöfors själva, men insåg våra begränsningar. Det är en lite udda vardag vi har, men med lite hjälp från familjen löser vi det. Dessutom fick ju mamma och pappa se Jonathan, vilket de definitivt behövde :)

Vi pratade med Marie idag, hon har varit så bra med oss under vår tid här, och hon ville gärna vara vår kontaktsköterska, kunde inte varit bättre :)

Hon flyttar till Mölndal snart, men det trodde hon att vi också gör.

Skulle behöva ut och shoppa ny singelvagn och en pump, men får se vad vi hinner och orkar. Känns onödigt att vänta med pumpen, då vi får snabba oss lite för att det ska vara värt det...

Ser fram emot den dagen vår lilla kille är stark nog för att kunna följa med hem...



11 kommentarer:

  1. Åh, så söt han är! Kul att läsa att det går bra för er även om det verkar vara lite pyssel minst sagt ;) Men jag förstår att det är värt allt! Kramar till er

    SvaraRadera
  2. Har tänkt mycket på dig sedan du dök upp på min FB sida, nu även hittat till bloggen. Så mycket minnen du väcker som man lagt bakom sig. Allas resor är ju olika men mycket av det du skriver om känslor och upplevelser står även i min dagbok. Skriva var det bästa man kunde göra då man blev fast i havandeskapsförgiftning och inte fick åka hem. Det är ju så mycket man tänker i det läget, saker man önskat skulle bli annorlunda. Skickar så mycket styrka jag kan till er. Dagarna på neo kan kännas väldigt långa, samtidigt märker man plötsligt att det gått en hel vecka. Det kommer en vardag då ni är hemma, och det kommer en dag då den konstiga neotiden känns avlägsen.
    Massor, massor med kramar från Eva, OtygsTrollsan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh kram!!
      Det verkar vara många känslor som alla med barn på neo har gemensamt.

      Radera
  3. Gulleungen! Du vet att du kan hyra pump nere på spec.förlossningen va? Tror det kostar en 150:-/månaden eller nåt, men det är värt det. Vi köpte en Medela Swing, men den är inte alls lika kraftfull och den låter som ett tröskverk jämfört med den man hyr (likadan som den man får låna på avdelningarna)

    SvaraRadera
    Svar
    1. vi hyr en pump just nu, men tänkte att det kunde vara värt att köpa sin egen när prisskillnaden inte är så stor, och då har man pumpen kvar.

      nu blev jag lite tveksam dock...

      Den pumpen man hyr är dock lite klumpig om man ngn gång vill ta med den. decisions decisions :)

      Radera
  4. Kolla om man inte kan få pumpen på recept. Eftersom Jonathan är inskriven på neo. Kanske slipper du hyran i några månader då i alla fall. Alltså att du får hyra gratis.

    SvaraRadera
  5. Pumpen var bästa vännen under 2 månader och jag rekommenderar som ovan att du hyr (får på recept) en av specens Medelas dubbelpumpar. Likadan som den som står på neo. Guld värt.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  7. Jag hyrde pump i 9 månader... haha inte så ekonomiskt snällt kanske men jag ville ha den bästa pumpen då mina grabbar aldrig fixade att amma på ett vettigt sätt. Släpade den på tåg en resa till och med.

    SvaraRadera