söndag 19 maj 2013

32+2 alltid är det något

Natten hade sett att hans navel fylldes på med var, troligtvis berodde det på att det fanns lite rester kvar från när han fick blod genom naveln, de såg en liten bit rest av vad som kan ha varit från det jämte naveln när de bytte blöja. 

De har tagit blodprov med sänka på honom, sänkan  var inte hög, men inte låg heller. Sen har han ett lågt värde på de vita blodkropparna, vilket hos ett barn kan betyda att de har jobbat mot en infektion och dött. Utöver det hade han lite lågt blodsocker, vilket också kan betyda infektion, men också vara att han är hungrig, de ska kolla igen vid nästa måltid. 
Han för ingen antibiotika än, men dom håller honom under uppsikt.

Blodvärdet var lågt, det var på gränsen till att behöva blod, men eftersom han ändå hade en nål i handen och behöver hjälp att syresätta sig, beslutade de att ge honom en påse blod. Alltid är det något, men han fightar sig igenom allt.

Känns i mammahjärtat att se honom med en nål i handen och en påse blod hängande över honom, men jag vet ju att han blir bättre av det.  

Eftersom vi inte kommer vara så sugna på att fira nästa helg, valde Nick att fira mig på mors dag i morse, fick ett jättefint halsband med tre hjärtan, ett stort för mig och två små för Jonathan och Leo. Han vet vad som passar mig <3 <3 <3
 
 


2 kommentarer:

  1. Hej!
    Söt liten kille ni har, svårt att förstå hur liten han är. Vi tyckte Ella var liten när hon va nyfödd men hon vägde ju dubbelt så mycket som han gör nu.

    Roligt att få följa er resa med lilla Jonathan. Snabbare än ni tror kommer han vara en stor och stark kille som springer ifrån mamma och pappa.

    Jättefint halsband.

    Kram Lina Javinder

    SvaraRadera
  2. Hej Lina!
    Kul att veta att du hittat in här :)
    Ja, tror inte någon utöver de som själva har haft ett så litet barn kan fatta hur små dom är :)
    Tror också tiden kommer flyga iväg, iallafall när man tittar tillbaka, men just nu känns det långsamt! Stor kram och hälsa Johan!

    SvaraRadera