måndag 6 maj 2013

30+3 med hjärtat i halsgropen

Vi kom till Jonathan tidigt i morse och möttes av röntgenspparaten, han hade varit uppe på 50% extra syre under natten, mer än han haft sedan han föddes.

Efter röntgen och Provtagningar fick vi vänta ca två timmar på provsvaren. Vi var tvungna att gå en sväng medan de stack Jonathan, mitt hjärta klarar inte av att de sticker honom. Jag har inget försvar kvar, ingen ork att hålla emot tårarna när sånt här händer, blir så orolig!!!!

Hann återuppleva Leos dåliga syresättning och känna hur han somnade in på mitt bröst innan vi kom tillbaka till Jonathan.

Satt med Jonathan i ca två timmar innan vi fick svar på proverna och röntgen. Röntgen visade på att lungorna var påverkade och även blodproven visade svaga tecken på infektion eller inflammation, minns inte vilket.

Han ska få antibiotika för att häva det snabbt och läkaren sa att de upptäckt det tidigt. Ny röntgen och nya prover ska göras i slutet av veckan.

En del av oss är glada att de hittat orsaken till den dåliga syresättningen, samtidigt som det är tufft att vår fina lilla kille får så mycket att slåss mot utöver att vara liten och alldeles för tidigt född.

Måste vara starka för Jonathan, men det är tufft ibland. Tur att vi har haft Tove och Seb här i helgen som har hjälpt oss att ladda batterierna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar