måndag 13 maj 2013

31+3

Matvraket har gått upp 80g till 1315g, han lägger på sig allt han kan, han var 42% tillväxthämmad när han föddes, så det är klart han är hungrig. Han är klar med antibiotikan och doktorn tyckte inte att han behövde något blod, så inga nålar i armen idag :) 

Han är verkligen mer och mer med i blicken för varje dag, nu märks det att han är med och funderar på vad vi gör, man märker på blicken att han ser, det gjorde han inte i början.

Vi testade en stund mer grimma istället för cpap idag efter att läkaren tyckt det. Men han orkade inte riktigt, han fick dock träna i 45 minuter, men man kunde se att han var lite skräckslagen i ögonen av att inte få hjälp att andas.

När barnen är över 33 veckor kan man få bo i eget rum om de är fria från syrgas och cpap, om inte kan man få ett eget rum dagtid, men bara om inga föräldrar kan behöva det dygnet runt för att slussas hem.

Man kan få komma hem även om han behöver syrgas, men då är utslussningstiden längre. 
Idag kändes det lite hopplöst, är så trött på att alltid vara omgiven av folk, det ligger nu 6st barn på salen och deras föräldrar kommer och går. Det finns inget som är privat, ingenstans att stänga dörren när man behöver ringa ett samtal och ingenstans där vi kan känna oss som en egen familj.

Det är aldrig tyst, jag saknar tystheten.

Har behövt göra samtalet som jag inte velat idag, bokade tid på Bårhuset för att lägga Leo i kistan, ett samtal ingen mamma ska behöva göra. 
Har dessutom fått en ny tid med läkaren för ett samtal om vad som hände med Leo. 
Blev en upptagen vecka, tror det är därför jag är så trött idag, förbereder mig nog mental och det tar kraft. Tisdag kuratorn, onsdag psykologen, torsdag kyrkan och fredag läkaren, kommer vara ganska trötta på fredag kväll tror jag. 

Är orolig för hur det kommer att kännas att se kistan, det kommer vara så slutgiltigt. 

Tror att jag kommer må lite bättre efter lite sömn dock... 
 
Fick en bild på Jonathan i bara grimman iallafall och en när han är nedbäddad ordentligt :) fina lilla hjärtat 

Slänger med en på båda mina favoritkillar  ihop med.







2 kommentarer:

  1. Vad fin han är er lille Jonathan! Syns att han lagt på sig lite mer även om han är en liten kille än :) Ha en så bra vecka sin det går att ha. Kramar Victoria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      såg en bebis på 3,2kg idag, han såg helt enorm ut, tyckte han var en mutanbebis haha
      kram!

      Radera