måndag 17 juni 2013

36+3

Dom säger att Prematurer "pratar" mer än vanliga bebisar och det stämmer så med Jonathan, han knorrar och pratar och grejar, till och med när han sover :) 
Sen låter han som han skrattar å oss ibland, vilket jag inte skulle tycka var otroligt om han gjorde! 

Jag tycker det är mest mysigt, men det hade gärna fått vara lite tystare på natten, men man kan inte begära allt :) 

Han fortsätter gå upp bra i vikt trots att han är lite kass i magen och nu har han blöjor i storlek ett, såna man kan köpa på Ica :) Han väger nu stabila 2444g

Nu är han inne på dag tio med antibiotika, så nu ska han få en ny ultraljudsundersökning av körtlarna på halsen. De ska se om man kan tömma körtlarna eller vad mm ska göra för att få ett slut på detta. Dessutom har dom kontakt med en infektionsspecialist. 



Även om han ska få intravenös antibiotika kan vi få hemsjukvård med möjlighet att komma hit två gånger om dagen för medicin. 
Men det är mycket att hålla reda på, en sorts antibiotika var åttonde timma, en sort var tolfte (tar en timma), järn två gånger om dagen och panodil tre gånger om dagen. 


Vi (mest nick) har en massa smeknamn på honom. 

Mr cosy
Milky prince
His royal milkiness
His royal cosyness  
Zombie baby
Drunken baby 
His drunken milkiness 
Cosy beans

Mr cosy är nog mest frekven använt, medan zombie baby bara används när han är tokigt hungrig men inte kan lugna en sig nog för att hitta utan gapar och svänger med huvudet som besatt :) 

Idag får vi använda vår vagn för att köra honom till hans ultraljud, världens mest upptagna bebis ska få njuta av en något lyxigare transport än sist! 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar