måndag 10 juni 2013

35+3

2250, det är vad Jonathan väger idag, upp 90g de senaste två dagarna alltså!  I skrivandets stund har har han nästan klarat sig tre timmar utan syrgas, så ja det går verkligen framåt :)  Han fick en snabb flush med syre när han var låg, men inte mycket eller länge. 
Han klarade sig utan till och med när han ammade. 

Lite blandat resultat på amningen idag, en gång med 40 och en med 18. 

Lider så med Jonathan när de små nålarna sätter igen nästan varje gång och han måste få en ny infart varje gång de ska ge honom antibiotika, morgon och kväll. 
Hittills på 5 försök har de behövt sätta 3 nålar, plus att de har behövt sticka honom utöver det för att ta koncentrationsprov på antibiotikan. 

Är lite mer socialt att bo här, man kommer i mer kontakt med andra föräldrar i samma situation, på blå salen satt alla bakom sina draperier, men nu träffas man i köket och så iallafall :) 

Varje dag känns som ett rejält framsteg, det känns inte lika hopplöst längre :) 







5 kommentarer:

  1. Lilla fågelungen<3 Molly vägde som lägst 2100 när hon föddes och hon var jätteliten tyckte vi;) Jonathan måste vara en "jätte"stor grabb nu mot när han föddes i era ögon:)

    SvaraRadera
  2. Ja, han är jättestor nu :) och alla normala nyfödda ser ut som mutanter ;)

    SvaraRadera
  3. Härligt att läsa att lille prinsen är på bättringsvägen igen och att han klarar sig så bra utan extra syre. Instämmer med Laura, han måste vara en stor kille för er nu. Jag kan själv inte riktigt förstå att jag bara vägde 960gr när jag föddes. Har precis som J haft hemsk massa nålstick mm.. De måste även vara skönt för er att ha flyttat nu och få annan kontakt med familjer i liknande situation. Tänker på er! Kramar

    SvaraRadera
  4. Skönt att veta att även så små barn blir helt ok som du :) dessutom är ju vården mer utvecklad nu, så det ger mer hopp! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur ;) Ja den kan bara bli bättre hela tiden och nu lär den vara mycket mer utveckla än för 30 år sedan... såklart så är man ju känsligare som premature.. Jag hade väldigt problem med andningen så jag har varit traccad. Men såhär 30 år senare mår jag ok ;) Kram på er!

      Radera